τεχνολογικο λυκειο

γκογκας αθανασιος

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υπέγραψε ένα συμβόλαιο αξίας 247.5 εκατομμυρίων δολαρίων με την Lockheed Martin για την κατασκευή του εν λόγω αεροσκάφους.


Στόχος είναι η Lockheed Martin, η οποία αναλαμβάνει πολλά στρατιωτικά συμβόλαια, να φτιάξει, δοκιμάσει και βελτιώσει ένα αεροσκάφος, το οποίο θα ονομάζεται X-plane, και να το παραδώσει στο Κέντρο Ερευνών της NASA μέχρι το τέλος του 2021.


Η NASA ελπίζει πως το εν λόγω αεροσκάφος, ο θόρυβος του οποίου θα ακούγεται ελάχιστα στο έδαφος, θα μπορέσει να προσφέρει σημαντικότατες πληροφορίες στους ερευνητές της και, ίσως, στη συνέχεια οδηγήσει στη δημιουργία ενός στόλου τέτοιων αεροπλάνων, τα οποία θα κάνουν επιβατικές πτήσεις.


Οι υπερηχητικές πτήσεις είναι προς το παρόν περιορισμένες λόγω του μεγάλου θορύβου που προκαλείται.


https://icktmuuf.blogspot.com/2019/05/blog-post_15.html

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η Concorde δεν είχε μεγάλη απήχηση όσον αφορά τις επιβατικές πτήσεις. Το πρόβλημα του θορύβου έχει αποτελέσει κίνητρο για τους καινοτόμους ερευνητές που θέλουν να βρουν λύση.


«Είναι πάρα πολύ συναρπαστικό να σχεδιάζεις το πλάνο πτήσης» αυτού του αεροσκάφους, είπε ο Jaiwon Shin, συνεργάτης της NASA στο τμήμα της αεροναυπηγικής. «Η προσπάθειά μας να επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα των υπερηχητικών πτήσεων συνεχίζεται».


lbfd vehicle2


Πηγή: NASA



τεχνολογικο λυκειο
τεχνολογικο λυκειο
ρολο κιμα σε λαδοκολλα
https://llfbpxnc.blogspot.com/2019/05/blog-post_97.html

Comments

Popular posts from this blog

η αβυσσος κλιση στα αρχαια

βιβλιοθήκη μεγάρου μουσικής

χρωματα απο οζες