εξοδος νεα περαμος
βάλια σκούρα
εξοδος νεα περαμος
Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για μια μερίδα Νοτιοκορεατών, οι οποίοι πληρώνουν για να μπουν στη φυλακή! Και αυτό επειδή χρειάζονται ένα… διάλειμμα από την απαιτητική καθημερινότητά τους.
«Η φυλάκιση μου δίνει ένα αίσθημα ελευθερίας» λέει στο Reuters η Park Hye-ri, μια 28χρονη ιδιωτική υπάλληλος που πλήρωσε 90 δολάρια για να περάσει 24 ώρες μέσα σε ψεύτικη φυλακή.
https://vpreskiu.blogspot.com/2019/04/blog-post_94.html
εξοδος νεα περαμος
Από το 2013, η εταιρεία «Prison Inside Me» στην επαρχία Hongcheon έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 «φυλακισμένους». Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι κουρασμένοι υπάλληλοι ιδιωτικών επιχειρήσεων και φοιτητές - άνθρωποι, δηλαδή, που επιδιώκουν να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας.
«Έτρεχα συνέχεια» λέει η Παρκ, καθισμένη μέσα σε ένα μικρό… κελί.
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/03/blog-post_100.html
«Δεν θα έπρεπε καν να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή γιατί έχω δουλειά να κάνω. Αλλά αποφάσισα να πατήσω “παύση” και να κάνω την αυτοκριτική μου, ώστε η ζωή μου να γίνει καλύτερη» συμπληρώνει η ίδια.
Οι κανόνες της φυλακής είναι εξαιρετικά αυστηροί: απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα, οι συνομιλίες με τους υπόλοιπους κρατούμενους αλλά και τα ρολόγια.
Πηγή: REUTERS/Kim Hong-Ji
Όλοι οι πελάτες φορούν μια μπλε φόρμα ενώ μόλις φτάσουν στο χώρο της κράτησής τους τούς δίνεται ένα λεπτό στρώμα για γιόγκα, ένα τσαγερό, ένα στυλό και ένα σημειωματάριο.
Κρεβάτια δεν υπάρχουν, κοιμούνται στο πάτωμα πάνω σε αυτό το λεπτό στρώμα. Μέσα στα κελιά υπάρχει μια τουαλέτα, χωρίς καθρέφτη.
Το μενού είναι μάλλον… λιτό - μια γλυκοπατάτα στον ατμό και ένα μιλκσέικ μπανάνας για βραδινό και χυλός από ρύζι για πρωϊνό.
Η συνιδρυτής της ιδιότυπης αυτής επιχείρησης, Noh Ji-Hyang, αποκαλύπτει ότι η ιδέα της φυλακής στον σύζυγό της-έναν εισαγγελέα που τακτικά εργάζεται 100 ώρες την εβδομάδα.
«Έλεγε ότι ήθελε να τον βάλουν στην απομόνωση για μια εβδομάδα για να ξεκουραστεί και να αισθανθεί καλύτερα» λέει η ίδια, και συμπληρώνει: «Και κάπως έτσι ξεκίνησε το εγχείρημα».
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το ΟΟΣΑ, οι Νοτιοκορεάτες εργάστηκαν περί τις 2.024 ώρες το 2017.
Πηγή: REUTERS/Kim Hong-Ji
Περισσότερες ώρες δούλευαν μόνο οι Μεξικανοί και οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα. Σε μια προσπάθεια να ξεκουράσει τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αύξησε τον κατώτατο μισθό και έθεσε όριο εργασίας 52 ωρών εβδομαδιαίως, από 68 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.
Και τι λένε στην ιδιοκτήτρια οι πελάτες της φυλακής μετά τη διαμονή τους;
«Δεν είναι αυτό φυλακή, φυλακή είναι εκεί που επιστρέφουμε εμείς».
Comments
Post a Comment