ιπε θέσεις εργασίας

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_50.html
τεχνολογοι ραδιολογοι ακτινολογοι

«Ποιες θα είναι οι νέες δουλειές; Πώς θα εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη και τι θα σημαίνει για τον άνθρωπο; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος σε μια εποχή που απαιτούνται υψηλότερες δεξιότητες από διαιρεμένες κοινωνίες με έντονες ανισότητες;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήδη από την αρχή του συνεδρίου, από τον σύμβουλο έκδοσης (consultant editor) σύμβουλος έκδοσης του Economist και πρόεδρο του συνεδρίου, Τζον Άντριους (John Andrews).


Ερωτήματα που, φυσικά, αφορούν την παγκόσμια κοινότητα, αφού κάθε μέρα διαμορφώνεται μία εντελώς νέα πραγματικότητα σε σχέση με εκείνη που ίσχυε την προηγούμενη.


Το «κλειδί» της ευελιξίας και της προσαρμογής στην αλλαγή


«Οι δεξιότητες που χρειαζόμαστε είναι εντελώς διαφορετικές απ' ό, τι μέχρι τώρα» και «η αντίδρασή μας στις εξελίξεις θα είναι η ικανότητά μας να μαθαίνουμε» σημείωσε ο Κώστας Αξαρλόγλου, πρύτανης και καθηγητής διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων στο ALBA Graduate Business School, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Οι τεχνολογικές εξελίξεις που χθες ήταν επιστημονική φαντασία σήμερα είναι πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε τις προκλήσεις που δημιουργούν παράμετροι όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο κοινωνικός της αντίκτυπος.


Μεταξύ των ομιλητών, ήταν και ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο Texas A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Νανόπουλος. «Τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν τα ίδια, ενώ όλα έχουν αλλάξει» είπε και εκείνος από τη μεριά του και τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί διεθνή κόμβο γνώσης και εκπαίδευσης, μία «χώρα-παράδεισος γνώσης, με λίστες αναμονής για τα ελληνικά πανεπιστήμια».


Η φυγή προς το εξωτερικό


Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φυγής των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, το «brain drain», υπερασπιζόμενος μία οπτική που σπάνια έρχεται στο φως: Τόνισε πως «πρέπει να αφήσουμε τους νέους να κάνουν αυτό που θέλουν, να ακολουθήσουν τον τρόπο τους» και υπογράμμισε τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η ελληνική - επιστημονική - διασπορά, προτρέποντας σε στενότερη σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.


«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, είναι μπερδεμένος, κι αυτό ορισμένοι το εκμεταλλεύονται» επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος, αναφερόμενος αφενός στις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αφετέρου στο φαινόμενο του λαϊκισμού «τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά».



ιπε θέσεις εργασίας
ιπε θέσεις εργασίας
ευαισθητο στομαχι τετραδα
https://ajvgswki.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html

Comments

Popular posts from this blog

βιβλιοθήκη μεγάρου μουσικής

η αβυσσος κλιση στα αρχαια

χρωματα απο οζες