ασιατικη κουζινα συνταγμα

σκρουτζ ψυγειο πιτσος

Από τους 1.600.000 αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι 900.000 θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες εισφορές έως και 30%. Οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων χαρακτηρίζουν το νέο σύστημα κεφαλικό φόρο που οδηγεί στη δήμευση του εισοδήματός τους καθώς το κράτος παρακρατεί για φόρους και εισφορές το 70% αυτού.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και κατ’ εφαρμογήν του νόμου Κατρούγκαλου, ασφαλιστικό χαράτσι 20% εφεξής θα καταβάλλουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ από 1/1/2017. Αυτό θα αποτελεί την εισφορά για τον κλάδο κύριας σύνταξης και θα υπολογίζεται ως ποσοστό (20%) επί του καθαρού εισοδήματος που δηλώνουν στην Εφορία.


Το εισόδημα με βάση το οποίο θα υπολογιστεί η εισφορά αυτή θα είναι εκείνο του πιο πρόσφατα εκκαθαρισμένου φορολογικού έτους, δηλαδή του 2015 – για το 2016 δεν έχουν κατατεθεί δηλώσεις. Η ελάχιστη εισφορά την οποία θα πρέπει να καταβάλλουν όλοι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ, ακόμα και αν δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή ακόμα και ζημιές, είναι 117 ευρώ/μήνα ή 1.406 ευρώ/ έτος. Και η μέγιστη εισφορά είναι 1.172 ευρώ ανά μήνα ή 14.064 ευρώ ανά έτος.


Υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά 20% και οι ασφαλισμένοι που ασκούν περισσότερες από μία επαγγελματικές δραστηριότητες, ακόμα και αν αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή μπλοκάκι (σ. σ.: αναμένεται αναλυτική εγκύκλιος επ’ αυτού). Μάλιστα το εισόδημα που καταβάλλεται μέσω δελτίου επαγγελματικής δαπάνης θα αποτελέσει μέρος της βάσης υπολογισμού της εισφοράς.



ασιατικη κουζινα συνταγμα
ασιατικη κουζινα συνταγμα
το πιο χαζο πεναλτι
https://ajvgswki.blogspot.com/2019/05/blog-post_87.html
https://naygrgqk.blogspot.com/2019/05/blog-post_79.html

Comments

Popular posts from this blog

η αβυσσος κλιση στα αρχαια

βιβλιοθήκη μεγάρου μουσικής

χρωματα απο οζες